Antreprenoriat Consolidat, Competitiv si Sustenabil in regiunea SV Oltenia – A.C.C.E.S

Beneficiar: SC IPA SA
Cod apel: POCU/82/3/7/Cresterea ocuparii prin sustinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana
Cod proiect :104745
Componenta 1: România Start Up Plus
Axa Prioritara : 3 Locuri de munca pentru toti
Schema de ajutor de stat: România Start-Up Plus
Operatiunea: Cresterea ocuparii prin sustinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana

  • Cresterea nivelului de informare si constientizarea privind importanta antreprenoriatului ca si optiune de cariera cu accent pe necesitatea de formare antreprenoriala, oportunitatile oferite si principalele conditii pentru a beneficia de acestea .

In acest scop se vor organiza caravane de informare in toate judetele regiunii SV Oltenia: Dolj(Craiova, Calafat, Filiasi), Olt(Slatina, Caracal, Bals), Mehedinti(Drobeta Turnu Severin, Strehaia, Orsova), Valcea(Ramnicu Valcea, Dragasani, Balcesti), Gorj(Targu-Jiu, Motru, Rovinari).

  • Imbunatatirea competentelor in domeniul antreprenoriatului pentru un numar de 496 persoane eligibile din Regiunea de Sud-Vest Oltenia, prin implementarea unui program de formare antreprenoriala, recunoscut ANC cu o durata de 42 de ore.
  • Consolidarea cunostintelor si competentelor in domeniul antreprenoriatului, pentru 60 de persoane ale caror planuri de afaceri au fost selectate, prin efectuarea de stagii de practica si participarea la un program de mentorat si consiliere.
  • Sprijinirea infiintarii a 60 de noi intreprinderi si acordarea unei subventii pentru functionarea si dezvoltare in vederea crearii a minim 2 locuri de munca pentru fiecare întreprindere.
  • Derularea unui program de monitorizare a functionarii, dezvoltarii si sustenabilitatii celor 60 de intreprinderi finantate .

mai mult