România este situata în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunarii, la nord de peninsula Balcanica si la tarmul nord-vestic al Marii Negre.Pe teritoriul ei este situata aproape toata suprafata Deltei Dunarii si partea sudica si centrala a Muntilor Carpati. Se învecineaza cu Bulgaria la sud, Serbia la sud-vest, Ungaria la nord-vest, Ucraina la nord si est si Republica Moldova la est, iar tarmul Marii Negre se gaseste la sud-est.

De-a lungul istoriei, diferite portiuni ale teritoriului de astazi al României au fost în componenta sau sub administratia Daciei, Imperiului Roman, Imperiului Otoman, Imperiului Rus sau a celui Austriac. Ca stat suveran, România a aparut în 1859 prin unirea dintre Tara Româneasca si Moldova condusa de Alexandru Ioan Cuza si a fost recunoscuta independenta 19 ani mai târziu. În 1918, Transilvania, Bucovina si Basarabia s-au unit cu România, însa România Mare a fost distrusa la sfârsitul celui de al Doilea Razboi Mondial, atunci când U.R.S.S. a ocupat Basarabia si Bucovina de nord, iar România a semnat Pactul de la Varsovia. La momentul destramarii Uniunii Sovietice si a înlaturarii regimului comunist instalat în România (1989), tara a initiat o serie de reforme economice si politice. Dupa un deceniu de probleme economice, România a introdus noi reforme economice de ordin general (precum cota unica de impozitare, în 2005) si a aderat la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

România este o republica semi-prezidentiala. Este a noua tara dupa suprafata teritoriului (238 391 km²) si a saptea dupa numarul populatiei (peste 22 milioane locuitori) dintre statele membre ale Uniunii Europene. Capitala tarii, Bucuresti, este si cel mai mare oras al ei si al saselea oras din UE dupa populatie (1,9 milioane locuitori). În 2007, orasul Sibiu a fost ales Capitala Europeana a Culturii. România este membru al NATO (din 29 martie 2004), al Uniunii Latine, al Francofoniei si al OSCE.

Mai multe detalii: http://ro.wikipedia.org/wiki/Romania

A world without Romania
Romania Simply Surprising
Visit Romania
Magnificent Romania
ROMANIA
Amazing Romania!
Romania - Eternal and Fascinating
Castles in Romania
True Romania
Transfagarasan