Cursuri de Antreprenoriat Informatizat
in Turism cu Fonduri EuropeneAsociatia Promovarea si Implementarea Tehnologiei Informatiei si Comuncatiei – APITIC isi propune sa promoveze, prin toate mijloacele, informatizarea in toate domeniile societatii romanesti. In vederea atingerii obiectivului sau, APITIC organizeaza cursuri de pregatire profesionala si proiecteaza aplicatii in domeniul informatic.

In aceasta idee se inscrie proiectul “Promovarea culturii antreprenoriale in domeniul turismului din Regiunea Oltenia, prin initierea in antreprenoriatul inteligent”, care este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU, gestionat de catre Autoritatea de Management pentru Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Acest program, la randul sau este finantat de Fondul Social European în Romania, în perioada 2007-2013. Proiectul respectiv presupune organizarea unor cursuri de antreprenoriat informatizat in turism finantate cu fonduri europene, cursuri ce se finalizeaza cu o diploma de absolvire.

POSDRU este programul operational sectorial co-finantat de Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana si reprezinta sprijinul acordat Romaniei de catre Uniunea Europeana pentru rezolvarea problemelor existente in domeniul educational, al ocuparii fortei de munca si incluziunii sociale, prin promovarea calitatii in educatie si formare, a invatarii pe tot parcursul vietii si a spiritului antreprenorial.

Obiectivul general al proiectului “Promovarea culturii antreprenoriale in domeniul turismului din Regiunea Oltenia, prin initierea in antreprenoriatul inteligent” corespunde in totalitate obiectivului general al POSDRU, deoarece, prin organizarea de cursuri de antreprenoriat informatizat in turism se stimuleaza tocmai dezvoltarea capitalului uman pe tot parcursul vietii. De asemenea, elementele de focalizare cuprinse, asigura oportunitati sporite pentru participarea viitoare a beneficiarilor pe o piata a muncii moderna si flexibila, dar stimuleaza si dezvoltarea spiritului antreprenorial. In plus, focalizarea pe antreprenoriatul informatizat in turism, determina cresterea competitivitatii prin invatare pe tot parcursul vietii, pentru a face fata tehnologiilor noi si moderne de comunicare si informare in contextul actual de globalizare si internationalizare.

Obiectivul general al proiectului il constituie initierea in antreprenoriatul inteligent sau antreprenoriatul informatizat in turism pentru 100 de persoane din Regiunea Oltenia ce activeaza in domeniul turismului.

In vederea atingerii acestui obiectiv, se organizeaza online cursuri de antreprenoriat informatizat in turism conform programului:

  • Initierea unei afaceri inteligente;
  • Schimb de bune practici in domeniul turismului;
  • Modalitati de finantare a ideilor de afaceri;
  • Informare si comunicare pe Internet;
  • Managementul informatizat al resurselor umane;
  • Managementul afacerilor in turism;
  • Negociere si comunicare in afaceri;
  • Bazele contabilitatii informatizate.

Orice cursant poate sa obtina diploma de absolvire ANTREPRENORIAT INFORMATIZAT IN TURISM daca promoveaza toate cele 8 discipline.

Pentru aceasta, pe langa organizarea cursurilor de antreprenoriat informatizat in turism, se vor organiza, din doua in doua luni, incepand cu luna OCTOMBRIE 2009, o serie de sesiuni de examene la care, oricare cursant poate participa, sustinand unu, sau cel mult doua examene, dupa propria vointa. In plus, in fiecare sesiune studentii pot beneficia de consultatii, la disciplinele la care doresc ei, cu conditia de a anunta in prealabil, printr-un email, acest lucru.

Examenul este sub forma scrisa si testeaza nivelul de insusire a cunostintelor predatre in cadrul cursurilor de antreprenoriat inteligent/ informatizat in turism mentionate mai sus. Fiecare examen este constituit din 25 de intrebari tip grila si 5 intrebari cu raspuns deschis.

Un mare avantaj al cursurilor online oferite de Asociatia Promovarea si Implementarea Tehnologiei Informatiei si Comuncatiei – APITIC prin accesarea fondurilor europene, este faptul ca fiecare cursant se pregateste in ritmul sau propriu, atunci cand are timp si atunci cand vrea. Conditia de promovare a unui examen este sa obtina minim 5 la examenul respectiv.

Pentru alte detalii despre cursurile de antreprenoriat informatizat in turism va rugam sa ne transmiteti un e-mail care sa aiba la subiect, textul INFORMATII.